Nieuwsarchief


29-07-2014 - Nederlands Kampioenschap Atletiek 2014

11.03s, dat liep ik afgelopen zaterdag over de 100m tijdens de Nederlands Kampioenschappen in het Olympisch Stadion. Het was niet alleen mijn snelste officiele tijd ooit, maar ik haalde hier ook de halve finale mee. De race was nagenoeg perfect en het was echt genieten om op dit podium zo'n prestatie neer te zetten. In de halve finale was ik een fractie langzamer, maar mijn tijd was uiteindelijk goed voor de 21ste plaats van Nederland.

Op de tweede dag van het NK mocht ik nog meedoen met de 200m sprint. Omdat ik als laatste was geplaatst, en mij na de eerste dag niet helemaal fit meer voelde, waren mijn verwachtingen niet al te hoog. De tijd die ik in de voorronde liep was echter wel voldoende voor plaatsing voor de halve finale. Alle energie was direct terug in mijn lijf nadat ik zag dat ik tegen en naast Churandy Martina zou lopen. Met deze boost liep ik een goede 22.56s, waarmee ik zelfs 20ste van Nederland ben geworden!


  Promotie100m tijdens het NK 2014.  Foto: Evert Woutersen Sportfotografie

30-06-2014 - Eredivisie!

Het is eindelijk gelukt. Ik ben met mijn club AV’23 gepromoveerd naar het hoogste niveau: het NK Teams (Eredivisie). Voor de derde en beslissende competitiewedstrijd in Zwolle hadden we slechts 1 punt voorsprong op concurrent PAC Rotterdam, maar door zeer sterke prestaties werd deze voorsprong uitgebouwd naar 16 punten én de eerste plek.

Ik heb zelf een behoorlijke bijdrage geleverd door derde te worden met verspringen (6.89m) en super tijden te lopen op de twee kortste sprintafstanden. De 100m liep ik in 10.96s en de 200m in 22.18s. Helaas blies de wind wel tweemaal een fractie te hard in de rug (+2.1m/s), maar zo snel ben ik nog nooit geweest.

Lees ook het verslag op atletiekunie.nl en op AV23.nl  PromotieHet team van AV'23 dat in 2015 aan het NK Teams meedoet.  Foto: Bergfoto

18-06-2014 - PegaWORLD 2014 live demo

Vorige week vond in Washington DC PegaWORLD 2014 plaats. Tijdens dit jaarlijkse evenement van Pegasystems worden de nieuwste ontwikkelingen van het software bedrijf getoond. Eén van de opvallendste presentaties was de keynote van Kerim Akgonul, Senior Vice President, Product Management BPM and Case Management. Met een amusante live demo legt hij uit welke oplossingen Pegasystems biedt aan bedrijven voor krachtige customer engagement. Een belangrijk deel hiervan zijn de social, mobile, cloud en big data technologieën die Pega gebruikt om te kunnen voldoen aan de ervaring die klanten verwachten.
  Live demo op PegaWORLD van Kerim Akgonul  Bron: Pegasystems Inc.

05-05-2014 - Atletiekseizoen 2014: De kop is eraf

Afgelopen zondag 4 mei was de eerste competitiewedstrijd en tevens de eerste baanwedstrijd van het seizoen. Om weer helemaal fit en klaar aan de start te verschijnen in Hilversum ben ik met mijn atletiekgroep op trainingskamp geweest. In het Duitse Meppen werd tijdens de paasdagen veel aan techniek gewerk om de laatste puntjes op de i te zetten.

Tijdens de openingswedstrijd liep ik de 100m en de 4x100m estafette. Ook kwam ik uit op het verspringen om de punten voor de ploeg binnen te slepen. De 100 meter werd een spannend duel met Ignisious Gaisah, zilveren medaillewinnaar bij de WK 2013 in Moskou. Hoewel nipt verloren ben ik erg tevreden met de tijd van 11.17s voor de eerste race van het seizoen. Het is een mooie opmaat naar de volgende wedstrijden met snellere tijden!


  VerHilversumVerspringen tijdens de competitie in Hilversum.  Foto: Bram Teunisse

09-02-2014 - Het ontstaan van UI symbolen

Elke dag maken we gebruik van apparaten en hun user interfaces. Om het gebruik hiervan gemakkelijker en sneller te maken worden icoontjes en symbolen ontworpen. Veel van deze icoontjes bestaan al jaren, maar met nieuwe technologieën komen er ook nieuwe symbolen bij. Wie bedenkt deze symbolen eigenlijk en hoe ontstaan ze?

Shuffle magazine en Gizmodo hebben van een elftal alledaagse symbolen de herkomst achterhaald en daar een mooie website omheen gemaakt. Onder andere van het apenstaartje en
aan-/uit-icoontje wordt het onstaan uitgelegd. 
Bron: Shuffle Magazine

10-01-2014 - Het zit 'm in de details

Wist je dat als een vriend van je jarig is, de Facebook chat een taart icoontje weergeeft naast de naam? Of dat wanneer je in Google Play op zoeken klikt zonder eerst een zoekterm in te vullen, er naar 'unicorns' wordt gezocht? Het zijn maar een paar voorbeelden van kleinigheden die in software of sites verwerkt zijn. De website littlebigdetails verzamelt deze details waarvan er veel vooral grappig zijn, maar ook daadwerkelijk toegevoegde waarde hebben voor de user experience. Zo staat er ook op dat OSX Mountain Lion automatisch de koeling van de machine uit zet, zodra je de 'Speech & Dictation dialogue aanzet om achtergrond ruis te voorkomen.

  DetailsBron: LittleBigDetails

28-11-2013 - Nieuwe baan bij Pegasystems

Op 11 november ben ik begonnen met een nieuwe baan! Ik werk nu als UI Product Designer bij Pegasystems Inc. Pegasystems is een Amerikaans bedrijf dat een Business Process Management en Customer Relationship Management softwareplatform ontwikkelt. In Amsterdam zal ik werken aan de user experience van het Decision Strategy Management gedeelte van het platform.  Pega

22-10-2013 - Klaar voor de start!

Begin oktober vond de kinderboekenweek plaats met als thema "Klaar voor de start!". De kleutergroepen van mijn oude basisschool St. Lidwina hadden daarom een aantal weken het werkthema "sport & spel". In het kader van dit thema ben ik gevraagd om een atletiekochtend te organiseren om de kinderen kennis te laten maken met atletiek.
Woensdag 16 oktober waren er bijna 60 kinderen op de atletiekbaan om zes atletiekonderdelen uit te proberen. Per groepje van tien kleuters werd elk onderdeel gedaan: sprinten, kogelstoten, bandwerpen, verspringen, hoogspringen en balwerpen. De prestaties van de kinderen werden genoteerd op een speciaal ontworpen prestatiekaart die de kinderen als aandenken mee naar huis kregen.


  Klaar voor de start De kinderen staan klaar om een heel rondje te rennen.

30-09-2013 - Dubbel goud op estafette kampioenschap

Bij de jaarlijkse Nederlandse estafette kampioenschappen in Amstelveen heb ik met teamgenoten Bram Teunisse, Alain van Tholl en Rutger Bien van AV '23 goud gewonnen op de 4x200m. Met een supersnelle tijd van 1:28.95s (dat is 22.23s per persoon) en bijna 5 seconden voorsprong op de nummer twee liepen we ook bijna het 80 jaar oude AV '23 clubrecord uit de boeken.

Als afsluiting van het kampioenschap nam onze vereniging ook deel aan de 10x100m. Voor het derde achtereenvolgende jaar pakten we op dit onderdeel de eerste plaats. Met 1:51.48s waren we opnieuw sneller dan het jaar ervoor en komen we steeds dichter in de buurt bij het baanrecord.

Het seizoen zit er nu bijna op met alleen de traditionele clubkampioenschappen nog te gaan!

  NK Estafette 2013 Het podium van de 10x100m estafette.  Foto: Ineke de Haan

15-08-2013 - Leap Motion en de toekomst van UX

Via het webdesignblog Smashing Magazine kwam ik in een artikel over de toekomst van user experience de Leap Motion tegen. Dit is een klein apparaat dat de bewegingen van handen en vingers nauwkeurig registreert om je computer te bedienen. Vooral de snelheid, nauwkeurigheid, afmetingen en prijs
(€ 75,-) verbazen me.
Als dit soort technologie voor de massa beschikbaar komt, heeft dat gevolgen voor de interactie met de computer en dus de user experience. Deze 3D interactie zal voornamelijk gebruikt worden op desktops en laptops en daar zullen misschien wel 3D interfaces voor ontwikkeld gaan worden.

  De Leap Motion in actie (via Smashing Magazine en Leap Motion).

22-07-2013 - NK Atletiek 2013

Dit weekend, 20 en 21 juli, vonden in het Olympisch Stadion de Nederlands kampioenschappen atletiek plaats. Met een record aantal deelnemers van mijn atletiekvereniging AV'23, goede prestaties en prachtig weer was het een zeer mooi atletiekweekend.

Ikzelf deed mee met de sterkbezette 100m sprint. Ik was precies op tijd hersteld na mijn hamstringblessure om hier weer helemaal fit aan de start te staan en liep gelijk mijn tweede tijd ooit: 11.07s. Helaas kwam ik niet verder dan de voorronden, maar na mijn blessure kan ik zeer tevreden zijn met mijn race.
 
Voorronde van de 100m sprint tijdens het NK Atletiek 2013 (Baan 5).

01-07-2013 - Terugkeer op de atletiekbaan

Op 9 mei heb ik tijdens een 100m sprint in Gouda een nieuw persoonlijk beste tijd op de klok gebracht: 11.05 s. Helaas heb ik tijdens de finish van de race een scheurtje opgelopen in mijn hamstring.
Na een aantal weken actieve rust en daarna langzaam opbouwen van kracht en snelheid was ik afgelopen zaterdag, na iets meer dan zeven weken, voldoende hersteld om weer een wedstrijd te lopen. Precies op tijd om nog wat wedstrijdritme op te doen voor het aankomende Nederlands kampioenschap op 20 juli.

Ondertussen heeft mijn team van AV'23 zich weten te plaatsen voor de promotiewedstrijd naar de eredivisie. Gelukkig zal ik er in september wel weer bij zijn om te strijden voor een plek bij de acht beste teams van Nederland!  Terugkeer
100m tijdens de Climax Games 2013.  Foto: Jeroen Gommers

12-06-2013 - Apple's iOS 7 en Mac Pro website

Afgelopen maandag presenteerde Apple een aantal nieuwe producten. Met name het nieuw vormgegeven iOS 7 en de website die de Mac Pro presenteert springen er wat mij betreft uit.

iOS 7 heeft een zeer fris en plat ontwerp gekregen met enkele nieuwe functies. Het 3D effect dat de icoontjes boven de achtergrond plaatst, vind ik erg gaaf.

De presentatiepagina van de Mac Pro opzich is ook het vermelden waard. Op één pagina worden alle specificaties van de nieuwe computer stap voor stap getoond met animaties door naar beneden te scrollen. 
Bron: gizmodo.com

28-05-2013 - Waarom user experience design?

In deze video van UX Mastery wordt mooi uitgelegd wat user experience design is en waarom het zo belangrijk is tijdens het ontwikkelproces.

Bron: uxmastery.com 
Bron: uxmastery.com

17-05-2013 - Site update!

Mijn site is grondig geupdate met een nieuwe homepage en deze aparte nieuwssectie. Hier zal ik nu vaker updates geven over wat mij bezig houdt. Ook zijn enige tijd geleden een aantal nieuwe projecten aan mijn portfolio toegevoegd.


  Interaction Designer

20-02-2013 - English website

Sinds vandaag is mijn website ook in het Engels te bekijken! Op elke pagina is het mogelijk om te schakelen van Nederlands naar Engels en vice versa. Voel je vrij om mij te laten weten wat je er van vindt op de contact pagina.  English flag

09-10-2012 - Nederlands kampioen 10x100m

In het weekend van 29 en 30 september vonden in Amstelveen de Nederlands kampioenschappen estafette plaats. Samen met negen andere atleten van mijn vereniging AV'23 deed ik net als vorig jaar mee aan de 10x100m. Een jaar geleden werden we ruim eerste op dit mooie onderdeel dus wilden we dit jaar onze titel verdedigen.
Met een tijd van 1:51.64s, twee seconden sneller dan vorig jaar, zijn we nu opnieuw de beste van Nederland. Helaas nog een fractie boven het baanrecord, maar die tijd gaat er volgend jaar dan maar aan!


  NK Estafette 2012
Goud voor AV'23 op het podium van de 10x100m estafette
.

23-08-2012 - Winst op Olympische Spelen

Afgelopen week was ik bij de Olympische Spelen in London, waar ik Usain Bolt, Churandy Martina, David Rudisha en de tienkampers heb mogen aanschouwen. Naast het kijken naar topatletiek heb ik zelf in het Holland Heineken House meegedaan met de 25 meter sprint. Als snel bleek dat ik de snelste tijd van de dag had gelopen: 2.69s. Nu de Spelen erop zitten, blijkt dat niemand deze tijd heeft weten te verbeteren en ben ik overall de snelste op deze afstand. Ik mag me dus ook een beetje Olympisch kampioen noemen!


  25 meter sprint
De snelste tijd op de 25m vliegend in het Holland Heineken House.

19-05-2012 - Brons bij laatste NSK

Afgelopen hemelvaartsdag deed ik mee aan mijn laatste Nederlandse Studenten Kampioenschappen op de baan. En met succes, want ik ben derde geworden op de 100 meter. In het Fanny Blankers-Koenstadion in Hengelo liep ik 11.20s in de series en 11.23s in de finale.
Ook waren er prijzen voor trainingsgenoten Anna (derde met discuswerpen), Joram (tweede met hoogspringen) en Jim (tweede met kogelslingeren).


  NSK Baan 2012
Medaillewinnaars op het NSK Baan 2012: Anna, Dennis, Joram en Jim
.

02-05-2012 - Nieuwe baan bij PANGAEA Internet Marketing

Donderdag 19 april kreeg ik het al te horen, maar vanaf 1 mei werk ik officieel bij PANGAEA Internet Marketing in Den Haag! PANGAEA is een full-service internet marketing bureau dat diensten levert van internet strategie en concepting tot implementatie, webmastering en beheer.
Als interaction designer ga ik de wensen van de bedrijven die PANGAEA inschakelen, vertalen naar een raamwerk van een website. Hierbij gaat het onder andere om de structuur van de site, welke pagina's nodig zijn en de knoppen en menu's die gebruikt worden. Daarna blijf ik bij het verdere ontwikkelproces betrokken om ervoor te zorgen dat het eindresultaat aansluit bij de gekozen uitgangspunten.


  PANGAEA

27-02-2012 - NK Indoor 2012

Afgelopen zaterdag 25 februari vonden in Omnisport Apeldoorn de Nederlands Kampioenschappen Indoor plaats. Ik deed mee aan de 60m en 200m sprint. Op de 60m wist ik me met een tijd van 7.22s in de series te plaatsen voor de halve finale. In deze halve finale liep ik 7.24s waarmee ik behoor tot de top 20 van Nederland.
De 200m moest twee maal gelopen worden in verschillende banen. De totaaltijd bepaalde vervolgens de zes finalisten op dit onderdeel. In de eerste ronde startte ik in de ongunstige baan 2 en liep 23.38s. In de tweede ronde mocht ik in de gunstigere baan 5 lopen. Met 23.12s in deze tweede reeks evenaarde ik mijn PR. Uiteindelijk ben ik met deze tijden 12e van Nederland geworden! 
60m Halve finale tijdens de NK Indoor 2012. Baan 1.  Video: Koen van Erve

13-02-2012 - Zilver en brons op NSK

Zaterdag 11 februari heb ik bij de Nederlands Kampioenschappen Indoor voor studenten twee medailles gewonnen. Ik ben inmiddels geen student meer, maar tot een jaar na het afstuderen mag je nog deelnemen. Bij het verspringen ben ik na een goede serie sprongen tweede geworden met 6.97m, een nieuw PR! Op de 60m sprint bereikte ik de finale met een tijd van 7.24s. Daarin was ik helaas niet sneller. Tussendoor deed ik nog mee met het hinkstapspringen, waarmee ik brons heb gewonnen. Over een kleine twee weken doe ik mee met het NK Indoor in Apeldoorn, waar ik op de 60m en 200m zal starten.  NSK Indoor 201260m tijdens de NSK Indoor. Derde van links.  Foto: Bastiaan Bretveld

23-12-2011 - Website vernieuwd

Mijn nieuwe website is online! Het nieuwe ontwerp vervangt mijn in Flash ontworpen website uit 2010.
Naast een vernieuwde vormgeving zijn er ook nieuwe projecten, waaronder mijn afstudeeropdracht toegevoegd.

  DennisWeijens

Terug